Wandelvakanties in Portugal - Wandelen in Portugal

Tip: Gratis wandeling in Noord-Portugal met privé-gids bij verblijf vanaf 5 dagen in het laagseizoen op Quinta Rural.

Kies je regio:

Noord-Portugal: individuele wandelvakanties

Graanschuur Noord-Portugal
Peneda-Gerês, de wandelparel van het noorden
(Oliva Travel)

Wandelen in een van de mooiste wandelgebieden van Europa: het nationale park Peneda-Gerês.
Woeste granietbergen, weidse hoogvlaktes, imposante rivierdalen en een rijk cultuurlandschap met fraaie terrassen, graanschuren, ommuurde wandelpaden en watermolens. En niet te vergeten: de 'Geira', de oude Romeinse weg waarvan grote stukken bewaard zijn, compleet met mijlpalen en inscripties.

Individuele wandelvakantie. Trektocht met bagagevervoer, op basis van halfpension. Reisduur: 9 dagen. Prijs: vanaf € 560/p.p.
[ Meer info over wandelvakantie door natuurpark Peneda-Gerês, Noord-Portugal ]
Graanschuur Noord-Portugal
Nostalgische trektocht door het afgelegen Trás-os-Montes (v.a. 6 jaar)
(SNP Travelkids)

De afgelegen streek Tras-os-Montes is een echt ezelland. Ontdek samen met je eigen ezel de charme van dit landelijke gebied. Laat je onderdompelen in gastvrijheid tijdens afwisselende wandelingen langs kleine dorpjes en oude paden.

Individuele gezinswandelvakantie. Trektocht met bagagevervoer en transfers, op basis van logies met ontbijt. Reisduur: 8 dagen. Prijs: vanaf € 550/p.p.
[ Meer info over ezeltrektocht door Trás-os-Montes, Noord-Portugal ]
Terassen bij Gavaio, Minho
Minho, wandelschat en bakermat
(Oliva Travel)

Deze reis gaat naar de meest noordelijke provincie van Portugal en combineert het beste van twee werelden: fascinerende natuur en verrassende cultuur.

Het nationale park Peneda-Gerês is een schat voor wandelaars, die volop kunnen genieten van woeste granietbergen, imposante rivierdalen, graanschuren, watermolens en de oude Romeinse weg. Maar ook vanuit cultureel oogpunt heeft de Minho veel verrassingen in petto, zoals de koningsstad Guimarâes, bakermat van Portugal en werelderfgoed.

Individuele wandelvakantie vanuit vaste standplaats. Inclusief huurauto, logies en ontbijt. Reisduur: 1 week. Prijs: vanaf € 355/p.p.
[ Meer info over wandelvakantie Minho, Noord-Portugal ]
Wandelreis langs Portugese pousadas

Wandelreis langs pousadas & karakteristieke hotels
(SNP, partner van ANWB)
Tijdens deze rondreis met (huur)auto van zuid naar noord door Portugal overnacht je in karakteristieke pousadas en hotels. Je reist, langs een aantal historische steden, van de kurkeiken van de Alentejo en het granietmassief van de Serra da Estrela naar de wijnhellingen van de Douro. Je begint de dag meestal met een rit naar een van de fraaie historische steden of naar het begin van de wandeling. De rondwandelingen zijn niet lang en kennen de eerste dagen weinig hoogteverschil. In de Serra da Estrela en de Douro-vallei zijn de hoogteverschillen groter en de paden wat steniger en lastiger.

Individuele wandelrondreis langs pousadas & hotels, 9 dagen. Prijs vanaf: € 565/persoon (bij minimaal 2 personen, verblijf in een 2-persoons kamer, excl. heen- en terugreis en eventuele huurauto).
[ Meer info deze wandelvakantie langs pousadas & hotels in Portugal ]
Wandelen door de bergen over oude herderspaden

Wandeltrektochten door de bergen
(Tugar)

Tugar biedt een wandeltrektocht aan waarbij je, met behulp van een gids, via oude herderspaden midden door de bergen trekt. Zo kom je met delen van de natuur in aanraking die normaal gesproken ontoegankelijk blijven. Soms is het nodig om te klauteren of juist behoorlijk te dalen. De uitzichten zijn overweldigend.

Je kunt een dagtocht doen, maar ook tochten van meerdere dagen achtereen zijn mogelijk. Je kampeert dan onderweg. Tugar zorgt voor de logistiek en de maaltijden onderweg, zodat je optimaal kunt genieten van de activiteit.

Dagtocht of meerdaagse trekking. Prijs op aanvraag.
[ Meer info over deze wandeltrektochten ]
Wandelvakantie Noord-Portugal
Wandelvakanties in authentieke Minho vanaf rustieke camping
(Parque de Campismo Convívio)

Druivenvelden voor de beroemde Vinho Verde, bossen, akkerland, Middeleeuwse dorpjes, kloosters, kerkjes en rotstekeningen.
De nieuwe wandelvakanties van Camping Convívio zitten boordevol natuur en cultuur.

In zes wandeldagen verken je vanuit de rustieke camping de prachtig authentieke streek Minho. Behalve de wandelingen, is er tijdens deze reis veel aandacht voor de mooie Portugese wijnen. Tijdens het diner én in de vorm van 3 wijnproeverijen. Deze wandelvakantie is individueel te boeken (m.u.v. juli en augustus). Op een aantal vaste data zijn er ook groepswandelreizen.

Individuele wandelvakantie of groepswandelreis, 8 dagen. Inclusief verblijf, volpension, 3 wijnproeverijen, wandelingen en lokaal vervoer. Prijs: 400 p.p.
[ Meer informatie over deze wandelvakantie in Noord-Portugal ] [ E-mail ]

Noord-Portugal: groepswandelreizen

Groepswandelvakantie van Porto naar Santiago de Compostela

Wandeltocht van Porto naar Santiago de Compostela
(Ultreia samen op pad)


Ultreia samen op pad organiseert begeleide wandeltochten. Het biedt je de mogelijkheid om tijdens de tocht alles los te laten en één te worden met jezelf en met de natuur.

Met een kleine groep (max 5 personen) wandelen we door de mooie natuur van Portugal, richting Santiago de Compostela. We starten in Porto en wandelen óf langs de kust óf door het binnenland. Lijkt het je leuk om een tocht te lopen in al zijn eenvoud?

Groepswandelreis langs hotels, 15 dagen. Prijs: € 395, incl. begeleiding, een jaar lidmaatschap bij het Nederlands genootschap van Sint Jacob, de Sint Jacobsschelp en het pelgrimspaspoort. Excl. heen- en terugreis, overnachtingen, verblijfskosten en verzekeringen. [ Meer info over deze groepswandelreis ]
Wandelvakantie, wandelen van Porto naar Lissabon

Wandelen van Porto naar Lissabon
(SNP, partner van ANWB)

Wandelvakantie door het afwisselende land dat tussen Spanje en de Atlantische oceaan is ingeklemd. Van Porto, port-stad aan de Douro, naar Lissabon, cultuurstad aan de Taag. Door het hart van Portugal, via de granietbergen van Gerês en Estrela, de wijnhellingen van de Douro-vallei en de mediterrane Serra de Arrábida. Tevens de rijke cultuur van steden en kloosters.

Groepswandelreis langs hotels, 15 dagen. [ Meer info over deze wandelreis ]
TIP: special over wandelen in Portugal op Portugal vakantie .info
Met unieke tips van wandelexperts en een overzicht van wandelreizen en gidsen.
Zelf je wandelvakantie in Noord-Portugal samenstellen? Een vliegticket of huurauto nodig? Hier vind je losse 'bouwstenen' voor jouw wandelreis door Noord-Portugal:
 • Vliegtickets naar Portugal
 • Auto huren in Portugal
 • Accommodaties in Portugal (camping, vakantiehuis, b&b, hotel, pousada)
 • Wandelgids Noord-PortugalWandelgids Noord-Portugal: 25 wandelingen door Noord-Portugal, een van de mooiste wandelgebieden van Europa. Er is nog veel authentieks te ontdekken, bijvoorbeeld in de ruige bergen van Peneda-Gerês en Montesinho, waar nog wolven leven. De wandelingen liggen in een halve cirkel rond Porto. In de gids staan ook een aantal meerdaagse tochten.
  Prijs: € 14,95. Meer info of bestellen bij De Zwerver.

 • Wegenkaart Noord-Portugal, schaal 1:250.000. Met meer details dan hele landkaart. Prijs: € 10,95.
 • Wandelreizen in andere regio's van Portugal:
  Midden-Portugal »
  Zuid-Portugal »
  Portugese Eilanden »
  Wandelen in Portugal, wandelvakantie Wandelreis Portugal

  Meer Portugal vakantieinfo:

  Hotels, B&B, campings en vakantiehuizen in Portugal
  Gastvrij Portugal: authentieke en
  sfeervolle hotels, bed & breakfast,
  campings en vakantiehuizen

  Vakanties in Portugal, reistips, toeristische info, vliegtickets en autohuur
  Portugal vakantie .info:
  vakanties, reistips, toeristische
  info, vliegtickets, autohuur

  Portugal vakantie inspiratie
  Portugal vakantie inspiratie:
  de beste websites over
  vakantie in Portugal