Vogels spotten in Portugal - Vogelreizen

Tip: De mooiste vogelreis Portugal maak je met SNP Natuurreizen.
Vogels waarnemen in Portugal

Zestig soorten vogels op landgoed in Alentejo
Quinta do Pomarinho

Op landgoed van Quinta do Pomarinho in Midden-Portugal zijn bijna 60 vogelsoorten gespot, waaronder de ooievaar en de zwarte ooievaar, vale gier, monniksgier, slangenarend, dwergarend, havikarend, zwarte wouw, rode wouw, wespendief, rode patrijs, kwartel, zomertortel, koekoek, bosuil, steenuil, dwergooruil, hop en ijsvogel.

Quinta do Pomarinho is dan ook dé plek om als vogelaar, natuurliefhebber en wandelaar naartoe te gaan. We hebben een camping met uniek natuurkampeerterrein en er zijn verschillende accommodaties waar u kunt genieten van rust, ruimte, natuur en heerlijke wandelingen door het natuurpark Serra de São Mamede.

Vogels spotten vanuit camping, gastenkamer, appartement of vakantiehuis, Alentejo. Prijs: vanaf € 75/week incl. reserveringskosten en eindschoonmaak.
[ Meer informatie over vogels spotten in Norte-Alentejo, Portugal ]
Alentejo, Portugal: vogels spotten

Van roodkopklauwier tot blauwe ekster
No Campo

Maarten Zorgdrager student uit Zaandam, schreef voor ons dit verslag, na een vakantie op No Campo (mei 2007).
"...De prachtig geelgekleurde wielewaal (Oriolus oriolus) broedt ook in het dalletje van kurkeiken waarover het huisje uitkijkt en laat zich vaak mooi zien. De roodkopklauwier (Lanius senator) broedt vlakbij het huisje en is het gehele voorjaar en zomer te zien. De roodkopklauwier ..."
Lees meer op:
https://nocampo.com/vogels/

Vogels spotten vanuit vakantiehuis No Campo, Alentejo. Prijs: vanaf € 455/week incl. reserveringskosten. [ Meer informatie over deze vogelreis naar Alentejo, Portugal ]

Vogelreis naar onontdekte Alentejo, Zuid-Portugal
SNP Natuurreizen

Vogel in Portugese AlentejoVogelaar of liefhebber? Dan mag je de Portugese Alentejo zeker niet missen. Op een relatief kleine oppervlakte vind je hier veel verschillende vogels. Op het 20 hectare tellende landgoed waar je verblijft, zijn gedurende het jaar al meer dan 80 soorten te spotten. Maar dankzijde verschillende natuurreservaten in de buurt, blijft het daar niet bij. Ontdek de vogelsoorten nabij de zandstranden, lagunes en duinen van het natuurgebied Lagoa de Santo Andre. Ga vogelen bij de kliffen van Sines en de slikken van de rivier de Sado. Ook de steppen van het Alentejaanse binnenland zijn de moeite van het bezoeken waard. Een aantal dagen ga je zelf op stap. Op twee dagen ga je op onderzoek met de Nederlandse gastheer, zelf ook verwoed vogelaar.

Vogels spotten in de Alentejo, individuele reis van 8 dagen, inclusief overnachtingen, 2x excursie met Nederlandse gids en uitgebreid infopakket. Exclusief maaltijden, vlucht en autohuur (los bij te boeken). Prijs: vanaf € 425/persoon.
[ Meer info over deze vogelreis in de Alentejo, Zuid-Portugal ]
Tip: Samen de vogeltrek observeren? Ga mee met de groepsvogelreis in Alentejo, Portugal van SNP Natuurreizen. Najaar 2019.
Vogels kijken op vakantie in Portugal

Vogels kijken in de Alentejo
Monte Horizonte

Vogels Portugal verzorgt individuele vogelreizen en vogelexcursies in de regio Alentejo, Portugal. Ook zijn er verschillende vogelkijkhutten in de regio beschikbaar. Vanuit Monte Horizonte kunt u de vogelrijke Alentejo ontdekken.

Op het landgoed zelf, waar ook een vogelhut staat, is al veel te zien voor vogelaars. Voorbeelden van vogels die op het terrein zijn waargenomen: grijze gors, Iberische groene specht, bijeneter, slangenarend, grauwe gors, Iberische tjiftjaf, hop, Europese kanarie, bergfluiter, brilgrasmus, cirlgors, draaihals, kleine bonte specht, kleine zwartkop, orpheusspotvogel, roodstuitzwaluw, baardgrasmus en vele anderen.

Vogels spotten vanuit vakantiehuis Monte Horizonte, Alentejo.
Prijs: vanaf € 390/week voor 2 personen.
[ Meer informatie over deze vogelreis naar Alentejo, Portugal ]
Vogels kijken in PortugalVogels spotten op vakantie in Portugal

Meer Portugal vakantieinfo:

Hotels, B&B, campings en vakantiehuizen in Portugal
Gastvrij Portugal: authentieke en
sfeervolle hotels, bed & breakfast,
campings en vakantiehuizen

Vakanties in Portugal, reistips, toeristische info, vliegtickets en autohuur
Portugal vakantie .info:
vakanties, reistips, toeristische
info, vliegtickets, autohuur

Portugal vakantie inspiratie
Portugal vakantie inspiratie:
de beste websites over
vakantie in Portugal